freeware cadcam
cad cam 3d software donwload

Over onsfree download CAD AM
FANUC Heidenhain Fagor Siemens
nederlandstalig eenvoudig CNC frezen draaien
nederlandstalig eenvoudig CNC frezen draaien Ervaring
nederlandstalig eenvoudig CNC frezen draaien Ontwikkelingen
   

 

 
Organisatie
TensorCadCam is een organisatie die al 18 jaar actief is in de Cad/Cam wereld in binnen- en buitenland. Contact met de klant vindt plaats via internet,telefoon en bezoeken aan bedrijven door onze technici en verkopers.
Ontwikkelingen vinden continu plaats, waarbij de input van onze gebruikers leidend is. Immers, de praktijk is altijd de beste proeftuin waar vragen opmerkingen en verbeteringen naar voren komen die ons produkt nog beter kunnen maken.
Indien gewenst kunnen Cad/Cam opleidingen op lokatie bij de klant gedaan worden, naast de videos en handleidingen die op de website zijn te downloaden.
 
dxf nederlands

 
Eenvoud
Tensor is geen 3D Solidmodel systeem. Hoewel dit prachtige systemen zijn (voor een hoge prijs dus terugverdientijd is lang), denken wij dat er ongelofelijk veel mensen zijn die op een eenvoudige manier snel hun gedachten willen omzetten in een werkbare technische Cad-tekening met bematingen en arceringen en vervolgens dit op de CNC-machine willen vervaardigen
En dit geldt niet alleen voor de tekenkamer maar ook voor CNC-programmering in de werkplaats en bij uw thuis. Dat betekent: snel, eenvoudig te bedienen, in de Nederlands taal en uiteraard prijsgunstig.
En als dit uit te wisselen is met andere Windows toepassingen zoals Word, Excel en Autocad(Dxf): helemaal perfect!

  online_demo_kopen
 
Juiste investering
De prijs is ten opzichte van de mogelijkheden die Tensor u biedt laag, dus de investering is zo terugverdiend. Vergelijkt u Tensor maar bv. met andere CAD en CADCAM systemen, zoals bv het ook goed werkende Autocad en MasterCam. De bediening van Tensor is echter veel eenvoudiger en de aanschafsprijs is veel lager.

Starten met Tensor
De nederlandse handleiding is voorzien van eenvoudige voorbeelden die met behulp van video's(met stem) stap voor stap getekend en geprogrammeerd worden. Lees de handleiding goed door. Immers, begrijpt u de manier van tekenen in Tensor bent u razend snel aan de gang met CNC-programmeren en technische tekeningen met bemating etc te maken.

 

 
Onze gebruikers
Tensor gebruikers bevinden zich hoofdzakelijk in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. In meerdere takken van de industrie wordt Tensor toegepast. Zo zijn er veel machine-fabrieken met en zonder CNC-machines, constructiebedrijven met laswerkzaamheden, aannemers. De grootte van bedrijven varieert van éénmanszaken tot aan multinationals zoals bv. Philips NV en NedCar. Kijk voor verhalen uit de praktijk op de de pagina
"In praktijk"

Metaalindustrie
Veel gereedschapmakerijen die stempels en matrijzen maken gebruik van Tensor door de vaak geometrisch complexere produkten. De meerderheid betreft echter machinefabrieken uitgerust met één of vaak meerdere CNC-machines.
 
cnc edgecam mastercam esprit ezcam
 
Houtverwerkende industrie
In de meubelindustrie wordt Tensor ook veel toegepast. Het plaatje hieronder laat zien dat CNC Techniek Ravenstein BV Tensor gebruikt voor het programmeren van achterkanten van bedden. Dit is in verre mate geautomatiseerd met de script-taal van Tensor, waardoor een uur programmeren teruggebracht is tot enkele minuten.
 
cnc_biesse_hulhorst_cms_uniteam


 
Ervaring
Aangezien we al sinds 1990 actief zijn in Cad/Cam wereld, pretenderen wij dat we door onze ervaring een goed inzicht ontwikkeld hebben wat Cad en Cad/Cam in de praktijk inhoudt.

Groot en klein
Eind 1993, in de tijd dat je nog “voor gek” versleten werd een CadCam systeem te ontwikkelen voor Windows, hadden wij al onze eerste gebruikers in de industrie. Vooral de gebruiksvriendelijkheid was destijds de hoofdreden voor bedrijven om Tensor aan te schaffen. Dat waren toen al niet alleen kleine bedrijven zoals bv Lagerweij Techniek, maar ook al multinationals zoals Philips in Eindhoven en Mannesmann ZF Boge in Bonn. Autobouwer NedCar BV in Born besloot 12 jaar geleden al TensorCadCam toe te passen naast de al aanwezige high-end 3D Cad/Cam systemen.


 
Ontwikkeling
Door de jaren heen werd de functionaliteit van Tensor steeds uitgebreider. Begonnen als eenvoudig tekensysteem in 1993, was binnen anderhalf jaar de Cam module ook beschikbaar. Veel machinefabrieken en gereedschapmakerijen maakten toen de overstap naar Tensor. De volgende grote stap werd gemaakt met de ontwikkeling van een script-programmeertaal. Met deze taal was het mogelijk voor de gebruiker zelf Tensor op een envoudige manier aan te passen en zelf uitgebreide handelingen te automatiseren. Denk hier bijvoorbeeld aan bibliotheken van onderdelen en NC-bewerkingen. Ook vandaag gaan de ontwikkelingen door Tensor waardoor Tensor ook probleemloos draait onder Windows Vista.

Specials
Voor General Electric hebben we een aantal jaar geleden een Tensorversie ontwikkeld voor de installatie techniek. Al hun klanten kunnen met Tensor nu hun elektrotechnische schema's tekenen en doorrekenen. Ook in de architectuur is voor het bedrijf de Twee Snoeken Automatisering ruim 12 jaar geleden een speciale applicatie van Tensor ontwikkeld.Licentievoorwaarden | info@tensorcadcam.com | Website overzicht | Disclaimer

Koop nu Tensor online

cad cam free download onlien mazak
cad viewer Download Documentatie