makkelijk CADCAM
cad cam 3d software donwload

Lees over de ervaringen van enkele Tensor-gebruikers

 
 
 
 
 

Een perfect gereedschap

Rob Severijnen is Manufacturing engineer van de afdeling Body Press shop binnen Nedcar in Born: "Wij werken al 15 jaar met volle tevredenheid met Tensor Cad/Cam. We gebruiken het voor diverse 2- en 2.5D bewerkingen zoals draadvonken en frezen. Ook als we snel wat hulppunten moeten uitzetten, gaat dit supersnel met Tensor. Het is een perfecte aanvulling op onze 3D Cad en Cad/Cam systemen. Ik kan het iedereen aanbevelen, wij hebben de investering al heel vaak terugverdiend."
Kijk een op hun website
www.nedcar.nl
onecnc_modern_CNC_graveren
goedkoop_vakman_calculatie_produktie_Vector


Melamo: Al 17 jaar gebruiker van Tensor

Jos Huijbers is werkvoorbereider bij firma Melamo BV, een duizendpoot in fijnmetaal en ISO-9001 gecertificeerd. Er is een groot scala aan CNC-bewerkingsmachines voor draai- en freesbewerkingen. Verder houdt Melamo zich bezig met las- en montagewerk. Sinds kort maakt Melamo deel uit van de Regout Group BV. www.melamo.nl


Klant snel bedienen

"Om adequaat en snel te reageren op de wensen van de klanten wordt Tensor al meer dan 15 jaar breed ingezet binnen de organisatie. Bij iedere CNC-machine is er een TensorCadCam werkplek zodat iedere frezer/draaier zelf de programmering voor zijn rekening neemt". Jos Huijbers draagt er o.a. zorg voor dat alle tekeningen van de klant binnen Melamo gecontroleerd en voorbereid worden voor produktie mbv Tensor Cad.

Uitsluiten van foute informatie

"Meestal worden de tekeningen digitaal via e-mail door de opdrachtgevers aangeleverd, vaak in dxf-formaat. De informatie is 1 op 1 dus voorkom je fouten. In Tensor Cad open ik de tekening, indien nodig maak ik wijzigingen en zet er extra bematingen en toleranties bij. Vervolgens sla ik de tekening in Tensor-formaat op en maak een afdruk. De tekeningen gaan via het netwerk naar de werkplaats waar de CNC-programma's gemaakt kunnen worden van onderdelen."

Snel aan de gang

“Het leren werken met Tensor stelde niets voor. Het is echt heel eenvoudig om mee te werken. Na enige uitleg van een collega was ik binnen een uur al mijn eerste tekeningen aan het maken. Echt, veel gemakkelijker als andere Cad-systemen waar ik mee gewerkt heb. Ik kan het iedereen aanraden. Ook is Tensor goed te integreren in Word documenten voor documentatie. En uiteraard was de prijs natuurlijk ook zeer interessant.”

Melamo BV FIJNMETAALTECHNIEK


CNC DMG FANUC Okuma Mazakbemating kostenbesparing sandvik Iscar
Sneller met Tensor

Machinefabriek de Kort in Son maakt fijnmechanische onderdelen voor o.a. de chips industrie en modelbouw.

Wim de Kort: "Ik ben héél blij dat ik Tensor heb, al 15 jaar. Ik krijg nog steeds heel vaak onduidelijke schetsen aangeleverd of een tekening op papier die niet helemaal klopt. Dus ik ben dan genoodzaakt zelf de gehele geometrie opnieuw te tekenen. Met Tensor is dit gelukkig een fluitje van een cent. Als ik dan de tekening heb kan ik ook direct het CNC-programma genereren met Tensor Cam, dat stel dan niets meer voor. Kortom Tensor is een perfect gereedschap voor ons."

Wilt u meer weten kunt u een kijkje nemen op de website van
machinefabriek Wim de Kort
: www.wimdekort.nl


frezen_draaien_toolpath_esprit
Razend enthousiast

Gerrit Foppen van Gefo Techniek in Zeewolde: "Ik ben al ruim 10 jaar echt razend enthousiast over Tensor. Binnen een week maakte ik mijn eerste CNC programma's. Ik werk er nu al jaren elke dag mee. Alle ontwerpen en tekeningen maak ik met Tensor en vervolgens progammeer ik ze met TensorCam voor de Alberti-machine met de CNC90-besturing en de Masterwood-machine.

DXF en bitmaps

Ook lees ik aangeleverde DXF, bitmap of tekening direct in. Het heeft mijn mogelijkheden naar de klant toe sterk uitgebreid. Wij zijn nu gespecialiseerd in frezen van letters en logo's voor bedrijven, iets dat voor mij voordien bijna onmogelijk was om handmatig te programmeren.

Tijd is geld

De levertijd is nu aanzienlijk korter geworden en daar we nu direct per binnengekomen opdracht aan de slag kunnen, is de eindprijs een stuk lager geworden, buiten het feit dat de kwaliteit van het product nu een stuk beter is."
Neem ook een kijkje op hun website
www.gefo-techniek.nl
.
prijs_prestatie_controle_modern

technishow_gaten_patroon_steekcirkel
In combinatie met 3D Cad/Cam

Lagerweij Techniek BV is gespecialiseerd in het maken van volgsnijbuigstempels en matrijzen, in het bijzonder aluminium drukgietmatrijzen.

Peter Lagerweij van Lagerweij Tecnniek BV: "Iedereen bij ons gebruikt Tensor en dat al meer dan 13 jaar, en we hadden de investering destjds al heel snel terugverdiend. Simpelweg omdat het zo eenvoudig is en omdat we de teken- en programmeertijd zoveel mogelijk proberen te beperken; want tijd is geld. In combinatie met ons 3D-CadCam systeem is het een perfect Cad-Cam programma.

retrofit_machinefabriek_topsolid
G41_G42_T1_M6_CNC 

 
 
 
Licentievoorwaarden | info@tensorcadcam.com | Website overzicht | Disclaimer

Koop nu Tensor online

cad cam download software programma fanuc
HAAS CNC Download Documentatie